Tietoa Jaanasta

Koulutukseni

Aloitin elämänmittaisen opintopolkuni opiskelemalla ensin mielisairaanhoitajaksi, valmistuin 1981. Olen valmistunut toimintaterapeutiksi 1985 ja erikoistunut lasten toimintaterapiaan 1994. Olen myös suorittanut lasten toimintaterapian leikkikoulutuksen sekä mm. M-Fun -arviointikoulutuksen, ja käynyt aikuisten toimintaterapian arviointikurssin AMPS.

Olen opiskellut NLP Practitioner ja Työn ilo -koulutuksissa.

Erä- ja luonto-oppaaksi opiskelin käyttääkseni toimintaterapiassa luontokuntoutusta sekä tuodakseni esiin luonnon merkityksen ihmisen hyvinvoinnissa.

Työkokemukseni

Heti ammattiin valmistuttuani työskentelin noin vuoden ajan toimintaterapeuttina Satakunnan Keskussairaalassa, Porissa. Sen jälkeen olin toimintaterapeuttina Instrumentariumissa, ITKAssa, Helsingissä – päivittäisten apuvälineiden parissa – kolme vuotta. Toimintaterapeuttina / myyntiedustajana / lasten apuvälineiden tuotepäällikkönä toimin Invalidiliitossa Helsingissä viisi vuotta. 

Viimeiset 23 vuotta olen toiminut itsenäisenä ammatinharjoittajana lasten, nuorten sekä aikuisten toimintaterapian parissa koko Satakunnan alueella. Aiemmin toimin kehitysvammaisten asumisyksikön vastaavana ohjaajana Kokemäellä Hermannissa. 

Asiakkaitani ovat lapset ja aikuiset, joilla on esimerkiksi neurologinen vamma, kehitysviivästymä tai -vamma, tai mielenterveysongelma. 

Mottoni tänään, huomenna ja koko elämässä

Jokaisella meillä on olemassa ne voimavarat, joita tarvitsemme elämässämme - emme aina itse niitä löydä ja pysty hyödyntämään, mutta siksi on olemassa rakas perhe, ystävät ja toimintaterapeutti!

Kiitos ja anteeksi - nuo pienet sanat - käyttäkäämme niitä.

Mielen virkeyttä luonnosta: jo kymmenen minuuttia luonnossa tasoittaa verenpainetta ja antaa ajatuksille voimaa.

Metsä ja puut ovat jotakin suurta, jota meidän tulee kunnioittaa.

"Jokainen ihminen on laulun arvoinen" ja jokainen meistä on tärkeä!